Υπάρχουν εκατοντάδες ταπητοκαθαριστήρια στην Αθήνα. Σε κάθε περιοχή, οι επιλογές είναι πολλές και σίγουρα αυτό είναι θετικό από την άποψη της ευκολίας. Μία, όμως, τόσο μεγάλη ποικιλία εκτός από το να μας βοηθάει μπορεί και να μας μπερδέψει, αφού μας δυσκολεύει στην τελική επιλογή. Ο καθαρισμός χαλιών είναι ένα ζήτημα μεγάλης σημασίας όχι μόνο για την αισθητική πλευρά αλλά και για την υγεία μας μέσα στο σπίτι. Η απομάκρυνση της σκόνης και των ακάρεων που δημιουργούνται από αυτή είναι απαραίτητο να γίνεται σε τακτική βάση, ώστε να μην προκαλούνται σοβαρές αλλεργίες στα παιδιά. Το να απευθυνθούμε στο κατάλληλο ταπητοκαθαριστήριο εγγυάται ότι το χαλί μας όχι μόνο θα καθαριστεί επαρκώς, αλλά και θα παραμείνει αναλλοίωτο ακόμα και μετά από πολλούς καθαρισμούς, κάτι που είναι βασικό ζητούμενο. Τι πρέπει, λοιπόν, να προσέξουμε στα ταπητοκαθαριστήρια στην Αθήνα, για να βρούμε αυτό που πραγματικά αξίζει στο καλαίσθητο χαλί μας;

Βιολογικός καθαρισμός

Δεν προσφέρουν όλα τα ταπητοκαθαριστήρια στην Αθήνα βιολογικό καθαρισμό, οπότε αυτή η επιλογή καλό είναι να αποτελεί ένα πρώτο κριτήριο. Το να χρησιμοποιεί το ταπητοκαθαριστήριο οικολογικά, βιοδιασπώμενα καθαριστικά που δεν αφήνουν υπολείμματα όχι μόνο δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, αλλά ωφελεί και εμάς τους ίδιους και φυσικά τα χαλιά μας. Τα βαριά χημικά των απορρυπαντικών προκαλούν αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα στους ευπαθείς οργανισμούς, ενώ ταυτόχρονα βλάπτουν και τα χαλιά, ειδικά αυτά που είναι χειροποίητα και έχουν ευαίσθητη υφή.

Προστασία του περιβάλλοντος με βιολογικό καθαρισμό χαλιού

Ολοκληρωμένο πακέτο περιποίησης του χαλιού

Το θέμα του καθαρισμού των χαλιών είναι πολύ πιο σύνθετο από απλώς ένα πλύσιμο. Το σωστό ταπητοκαθαριστήριο προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο, το οποίο περιλαμβάνει πολλές έξτρα υπηρεσίες που εγγυώνται ότι το χαλί σας θα επιστρέψει σπίτι πεντακάθαρο αλλά και αψεγάδιαστο. Έτσι, καλό είναι να διαλέξετε ένα ταπητοκαθαριστήριο που παρέχει υπηρεσίες ποιοτικού ελέγχου και αποκατάστασης τυχόν ψεγαδιών, ώστε οποιαδήποτε μικρή φθορά να αποκατασταθεί άμεσα, πριν γίνει μεγαλύτερη. Επίσης, πολύ βολική είναι και η φύλαξη χαλιών κατά τους θερινούς μήνες. Έτσι, το χαλί σας, αφού πλυθεί, θα παραμείνει στο ταπητοκαθαριστήριο σε ειδικούς χώρους, ασφαλές και προστατευμένο από τη σκόνη και την υγρασία.

Κοντινή ενός μαζεμένου χαλιού

Θετικά reviews

Τα reviews παίζουν τεράστιο ρόλο στην εποχή του internet και μπορούν να σας δώσουν μια ολοκληρωμένη άποψη για την επιχείρηση που σκέφτεστε να εμπιστευθείτε. Το να ξέρετε ότι το χαλί σας θα είναι σε καλά χέρια είναι πολύ βασικό, οπότε διαβάστε προσεκτικά τι έχουν να πουν οι ίδιοι οι πελάτες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Φυσικά, μπορείτε να ρωτήσετε και τους γνωστούς σας, εφόσον πρόκειται για κάποια τοπική επιχείρηση.

Τιμή

Η τιμή καλό είναι να μην αποτελεί το μοναδικό κριτήριο, γιατί μπορεί να σας οδηγήσει σε κακής ποιότητας ταπητοκαθαριστήρια. Αν, όμως, βρίσκεστε ανάμεσα σε περισσότερα ταπητοκαθαριστήρια στην Αθήνα και δεν μπορείτε να αποφασίσετε, καλό είναι να κοιτάξετε την τιμή που προσφέρει το ταπητοκαθαριστήριο ανά τετραγωνικό χαλιού που πρέπει να καθαριστεί καθώς και ενδεχόμενες προσφορές για ολοκληρωμένα πακέτα περιποίησης και φύλαξης ή καθαρισμό εκτός σεζόν.

Οικονομικός καθαρισμός χαλιών