Από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησαν στην αγορά τα smartphones, η ανάγκη μιας θήκης που θα τα περιβάλλει και θα τα προστατεύει έγινε ξεκάθαρη. Καθώς πρόκειται για ακριβές και εύθραυστές συσκευές, όλοι καταλάβαμε ότι είναι απαραίτητο να προστατεύουμε αυτό το εργαλείο της καθημερινότητάς μας από τις πτώσεις και τις γρατζουνιές.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουν κυκλοφορήσει χιλιάδες θήκες για διάφορα κινητά σε μια τεράστια ποικιλία σχεδίων, υλικών και τύπων. Ωστόσο, δεν είναι όλες οι θήκες το ίδιο αποτελεσματικές ή βολικές για τον καθένα. Κάποιες ταιριάζουν σε συγκεκριμένες ανάγκες, όπως η υψηλή ανθεκτικότητα, και κάποιες άλλες δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική και την κομψότητα.

Το σίγουρο είναι ότι μετά από τόσα χρόνια χρήσης smartphones με θήκη έχουμε καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια θήκη κινητού το 2022. Έτσι και εμείς ρωτήσαμε τον ειδικό στις θήκες κινητών iPhone The-iStore και μας είπε τα παρακάτω.

Ελαφριά και λεπτή κατασκευή

Τα smartphones όσο πάνε γίνονται και πιο ογκώδη, με μεγάλη οθόνη ώστε να απολαμβάνουμε μια εκπληκτική εμπειρία περιήγησης. Ταυτόχρονα, γίνονται και πιο βαριά, ώστε να έχουν μεγάλη μπαταρία αλλά και κάμερα υψηλού επιπέδου για άψογες φωτογραφίες.

Έτσι, είναι πολύ σημαντικό η θήκη να μην προσθέτει έξτρα όγκο στη συσκευή, αλλά ταυτόχρονα να την προστατεύει. Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από επαναστατικά υλικά, όπως τα ανθρακονήματα και το TPU, τα οποία απορροφούν τους κραδασμούς από τυχόν πτώσεις, χωρίς όμως να απαιτούν μεγάλο πάχος ή όγκο.

Άλλα χαρακτηριστικά, όπως το τζαμάκι tempered glass και το αυξημένο χείλος περιμετρικά της οθόνης, είναι λύσεις που αυξάνουν την προστασία χωρίς να καταλήγουν σε ογκώδεις κατασκευές.

Δυνατότητα ασύρματης φόρτισης

Πλέον, υπάρχουν ειδικές βάσεις, στις οποίες μπορούμε να ακουμπήσουμε το κινητό και να φορτίσει, χωρίς να χρειάζονται καλώδια και θύρες φόρτισης. Για να γίνει, όμως, αυτό εφικτό, θα πρέπει να η θήκη να διαθέτει ενσωματωμένους μαγνήτες, έτσι ώστε να μπορεί να υποστηρίξει αυτή τη δυνατότητα. Διαφορετικά, θα πρέπει να τη βγάζουμε κάθε φορά πριν τη φόρτιση, κάτι που προφανώς δεν είναι καθόλου βολικό.

Εύκολος καθαρισμός και φροντίδα

Πλέον, τα smartphones μας μας ακολουθούν παντού, αφού οι δυνατότητές τους ολοένα και αυξάνονται. Τα έχουμε στην τσέπη και την τσάντα μας, τα ακουμπάμε στο τραπέζι και το γραφείο και μας συνοδεύουν σε όλες μας τις δραστηριότητες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η θήκη υπόκειται σε βαριά χρήση. Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι να μη χρειάζεται ειδική περιποίηση, για να παραμείνει σαν καινούρια. Υλικά, όπως το TPU και η σιλικόνη, δεν λερώνονται και καθαρίζονται πολύ εύκολα. Συγχρόνως, είναι ανθεκτικά, οπότε δεν αλλοιώνονται με την πάροδο του χρόνου και δεν απαιτούν εκτεταμένη περιποίηση.

Αντίθετα, το δέρμα είναι μεν ένα πολύ κομψό υλικό, το οποίο όμως χρησιμοποιείται όλο και λιγότερο στις θήκες, γιατί δεν καλύπτει αυτή την ανάγκη.