Τα drone έχουν διαδοθεί σε όλο τον κόσμο και τα τελευταία χρόνια η τάση αρχίζει να αναπτύσσεται και στην Ελλάδα με αποτέλεσμα οι λάτρεις τον μαγνητοσκοπήσεων να θέλουν να ενταχθούν στην μεγάλη των drone… σχολή. Έτσι λοιπόν οι αρχάριοι μπαίνουν στο… «παιχνίδι» με drone που τραβούν φωτογραφίες και βίντεο. Ωστόσο επιλέγουν πιο οικονομικά μοντέλα, με τα οποία θα πραγματοποιήσουν τις πρώτες τους πτήσεις και θα μάθουν τα απαραίτητα, πριν προβούν στην αγορά των ακριβών μοντέλων. Ποια θα multicopters λοιπόν είναι κατάλληλα για έναν αρχάριο; Δείτε παρακάτω:

Hubsan X4

Hubsan X4

Είναι από τα φθηνότερα mini-drones που κυκλοφορούν, βγαίνει σε 4 εκδόσεις, χωρίς camera με camera απλής ανάλυσης, με camera ανάλυσης 720p και με κάμερα 720p και FPV (First Person View), οι εκδόσεις με τις κάμερες έχουν 1-2 λεπτά μειωμένο χρόνο πτήσης αλλά σας δίνουν την δυνατότητα καταγραφής βίντεο, η έκδοση με fpv σας επιτρέπει να δείτε ότι βλέπει η κάμερα του HUSBAN X4 σε πραγματικό χρόνο αλλά έχει αυξημένη τιμή και ο χρόνος πτήσης  είναι περίπου 6 λεπτά. Είναι εξαιρετική επιλογή για αρχάριους και μη και έχει το ιδανικό μέγεθος για εσωτερική πτήση.

 

Blade Nano QX RTF

Blade Nano QX RTF

Αποτελεί την καλύτερη επιλογή για έναν αρχάριο και αυτό λόγω της λειτουργίας safe mode που διαθέτει. Αυτή η επιλογή κρατάει το Blade Nano QX σταθερό όταν αφήσετε τους μοχλούς της τηλεκατεύθυνσης και είναι χαρακτηριστικό που συναντάμε μονό σε μεγάλα quadcopters.  Για τους μυημένους ή για αυτούς που θέλουν να παίξουν περισσότερο, το Blade Nano QX διαθέτει το agility mode που σας δίνει μεγαλύτερο έλεγχο και μπορείτε να το ανεβάσετε σε μεγαλύτερο ύψος, είναι επίσης ιδανικό για πτήση και εκμάθηση σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους. Άλλο ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του είναι ότι λόγω του βάρους του μπορείτε να το πετάξετε σε εξωτερικούς χώρους πιο άνετα σε σχέση με άλλα mini-drones που είναι σχεδόν αδύνατον να πετάξουν ακόμα και με ένα πολύ ελαφρύ αεράκι.

 

Parrot AR Drone 2.0

Parrot AR Drone 2.0

Το Parrot AR Drone 2.0 σε εντάσσει στον κόσμο των drone και σε προετοιμάζει για games και πτήσεις με ένταση! Με διάρκεια πτήσης που αγγίζει τα 36 λεπτά, σύνδεση Wi-Fi για εμβέλεια έως και 50 μέτρα και αισθητήρες σταθεροποίησης οι πτήσεις σας θα είναι μοναδικές! Πάρτε μέρος σε Live αερομαχίες με τους φίλους σας ή παίξτε με την εφαρογή και ζήστε την ένταση ενός «μαχητικού» Drone.

YUNEEC Breeze 4K

YUNEEC Breeze 4K

Το Breeze είναι ένα drone κατάλληλο για αρχάριους, ενώ προσφέρει εντυπωσιακά καλό υλικό εναέριας βιντεοσκόπησης. Ενσωματώνει προηγμένη κάμερα με high-end chipset Ambarella. Καταγράφει εναέρια 4Κ βίντεο και 13MP φωτογραφίες στα 4160×3120 pixels. Έχει τεχνολογία Indoor Positioning System για να παραμένει ακίνητο στον αέρα, ενώ στο μενού του θα βρείτε όλα τα έξυπνα modes για ό,τι ανάγκη προκύψει. Κι όλα αυτά στις πιο μικρές διαστάσεις και σε μόλις 385 γραμμάρια. Απογειώστε το!

DJI Phantom 3

DJI Phantom 3

Δοκιμάστε την υπεροχή των drone και τραβήξτε φωτογραφίες και Full HD videos, ενώ θα έχετε τον πλήρη έλεγχο του Phantom 3 μέσα από το κινητό σας. Με τη σύνδεση μέσω Wi-Fi, μπορεί να απομακρυνθεί μέχρι και τα 500 μέτρα, ενώ επιστρέφει ανά πάσα στιγμή πίσω με ένα κουμπί, για να μην έχετε κανένα άγχος λάθους ακόμη και στις πρώτες σας πτήσεις.