Όταν χαλάσει μία συσκευή στο σπίτι μας, το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι να καλέσουμε τον τεχνικό να τη φτιάξει. Αν η βλάβη είναι απλή (π.χ. η συσκευή χρειάζεται συντήρηση), τότε το πρόβλημα λύθηκε. Τι γίνεται, όμως, αν η επισκευή είναι πιο πολύπλοκη; Τα πλυντήρια είναι εξελιγμένες συσκευές με πολλά μηχανικά και ηλεκτρονικά μέρη που ενδέχεται να χρειάζονται αντικατάσταση.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι επισκευές πλυντηρίων μπορεί να κοστίσουν μερικές δεκάδες ή μερικές εκατοντάδες ευρώ. Το θέμα, λοιπόν, είναι τι σας συμφέρει. Να επισκευάσετε το πλυντήριο ή να αγοράσετε καινούριο; Διαβάστε παρακάτω τις ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσετε, ώστε να είστε σίγουροι για την επόμενη σωστή κίνηση.

Πόσο θα κοστίσει η επισκευή;

Ως γενικό κανόνα θα λέγαμε ότι θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο αντικατάστασης του πλυντηρίου, εάν το κόστος επισκευής είναι πάνω από το 50% του κόστους αγοράς ενός καινούριου. Το κόστος και η διαθεσιμότητα ανταλλακτικών αποτελεί επίσης σημαντικό ζήτημα κατά την απόφαση για επισκευή ή αντικατάσταση. Υπάρχουν φορές που δεν έχετε άλλη επιλογή από το να αγοράσετε νέο πλυντήριο, επειδή το ανταλλακτικό δεν παράγεται πλέον.

Πόσο παλιό είναι το πλυντήριο;

Αν το πλυντήριο έχει καλύψει περισσότερο από το μισό της αναμενόμενης διάρκειας ζωής του και απαιτεί εργασίες επισκευής που υπερβαίνουν το μισό του αρχικού κόστους αγοράς του, τότε με βάση αυτόν τον υπολογισμό καλό είναι να μην το επισκευάσετε. Τα πλυντήρια ρούχων έχουν συνήθως διάρκεια ζωής περίπου 10-12 χρόνια. Φυσικά, η διάρκεια ζωής όλων των οικιακών συσκευών ποικίλλει ανάλογα με τη χρήση και τη συντήρησή τους. Για παράδειγμα, το πλυντήριο ενός ατόμου θα διαρκέσει συνήθως περισσότερο από ό,τι μιας οικογένειας, επειδή θα χρησιμοποιηθεί πολύ λιγότερο. Το ίδιο ισχύει και με το service. Αν έχετε επενδύσει στο τακτικό service του πλυντηρίου, τότε μπορείτε να προτιμήσετε την επισκευή, διότι η αναμενόμενη διάρκεια ζωής και η καλή λειτουργία της συσκευής είναι μεγαλύτερη σε σχέση με το να μην την είχατε συντηρήσει ποτέ.

Ασημένιο πλυντήριο με ανοιχτή πόρτα

Χρειάζεστε μια πιο ενεργειακά αποδοτική συσκευή;

Το ενεργειακό κόστος είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας κατά την απόφαση για επισκευή ή αντικατάσταση των οικιακών συσκευών. Εάν το παλιό πλυντήριο έχει χαμηλή ενεργειακή απόδοση από τα νέα μοντέλα, τότε θα εξοικονομήσετε περισσότερα χρήματα μακροπρόθεσμα αντικαθιστώντας την.

Θα μπορούσε η καλύτερη συντήρηση να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της συσκευής σας;

Ενδέχεται να μπορείτε να αναβάλλετε την αντικατάσταση του πλυντηρίου ή ακόμα και την επισκευή του με μερικές καλές πρακτικές συντήρησης. Για παράδειγμα, μία φορά το μήνα καλό είναι να πλένετε τον κάδο του πλυντηρίου με λίγο ξύδι και λεμόνι χωρίς ρούχα μέσα, ενώ φυσικά δεν πρέπει να το παραφορτώνετε σε κάθε πλύση. Σημαντικό είναι, επίσης, να ελέγχετε τακτικά τους σωλήνες για τυχόν αποφράξεις, καθώς και να καθαρίζετε το οπίσθιο μέρος της συσκευής, για να μην συγκεντρώνεται μεγάλη ποσότητα σκόνης.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση για αντικατάσταση ή επισκευή του πλυντηρίου είναι μια προσωπική απόφαση που εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, όπως αν θέλετε καινούρια συσκευή για αισθητικούς λόγους ή αν έχετε έναν τεχνικό που εμπιστεύεστε. Το θέμα είναι ο τεχνικός που θα αναλάβει την επισκευή να είναι εξειδικευμένος σε επισκευές πλυντηρίων, ώστε να γνωρίζετε ότι η δουλειά που κάνει θα είναι ποιοτική.

Οι τεχνικοί της Service Now Athens διαθέτουν πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση στις επισκευές πλυντηρίων και προσφέρουν δύο χρόνια γραπτή εγγύηση, ώστε να γνωρίζετε ότι η επισκευή ήταν όντως η καλύτερη λύση με άμεσα και απτά αποτελέσματα.