Τα επιτραπέζια διακοσμητικά θεωρούνται τα πιο δύσκολα, γιατί βρίσκονται στο επίκεντρο του τραπεζιού, οπότε δεν υπάρχει χώρος για λάθη και παραφωνίες. Το να καταφέρει κανείς να μετατρέψει μια ψυχρή και άψυχη επιφάνεια, όπως ένα τραπέζι, σε ένα χώρο έκφρασης δεν είναι καθόλου απλό. Ειδικά όταν μιλάμε για διακοσμητικά σαλονιού, όπως αυτά που μπαίνουν στο τραπεζάκι του καφέ ή την τραπεζαρία, τότε τα πράγματα περιπλέκονται. Το να λάβουμε υπόψη τη συνολική διακόσμηση και να καταφέρουμε με το επιτραπέζιο διακοσμητικό να πρωτοτυπήσουμε θα πρέπει να είναι ο στόχος μας, όταν αγοράζουμε ένα φαινομενικά απλό και μικρό, αλλά τελικά σημαντικό διακοσμητικό που δίνει το ρυθμό σε όλα τα γύρω έπιπλα.

Τα παρακάτω επιτραπέζια διακοσμητικά σαλονιού θα σας βοηθήσουν να καινοτομήσετε στη διακόσμηση ανάλογα με το στυλ που έχετε επιλέξει για το σπίτι σας.

boho διακοσμητικη καμηλα

Boho διακοσμητική καμήλα

Το boho είναι αγαπημένος τρόπος διακόσμησης τα τελευταία χρόνια, επειδή μας φέρνει κοντά με τη φύση και την πλουραλιστική έκφραση, χωρίς όμως να βαραίνει το χώρο. Ένα κλασικό ethnic διακοσμητικό είναι μια καμήλα ή κάποιο άλλο ζώο της ανατολίτικης κουλτούρας, όπως ο ελέφαντας. Μονόχρωμη, αλλά με περίτεχνες λεπτομέρειες δεσπόζει στο τραπέζι, το οποίο ιδανικά πρέπει να είναι σε ανοιχτή απόχρωση, για να την αναδείξει καλύτερα. Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή χωρίς να γίνεται υπερβολική.

μπρουτζινη επιτραπεζια πυξιδα

Μπρούτζινη επιτραπέζια πυξίδα

Για σαλόνια με πιο κλασική και βαριά διακόσμηση είναι ιδανικό ένα μπρούτζινο επιτραπέζιο διακοσμητικό που στέκεται επιβλητικό πάνω σε μασίφ τραπεζαρίες ή σκαλιστά τραπεζάκια αντίκες δίπλα στο τζάκι. Η επιτραπέζια αυτή πυξίδα αποθηκεύεται σε ένα αξιοπρόσεκτο ξύλινο κουτί που δίνει έναν αριστοκρατικό τόνο.

ξυλινο διακοσμητικο με ψαρακι

Ξύλινο διακοσμητικό με ψαράκια

Στον αντίποδα, η μοντέρνα διακόσμηση απαιτεί διακοσμητικά σαλονιού με χρώμα και λιτές γραμμές. Πάνω σε ένα λιτό τραπέζι μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο ένα ξύλινο διακοσμητικό με ψάρια σε αδρές γραμμές. Κατάλληλο και για εξοχικά με καλοκαιρινό στυλ διακόσμησης.

ξυλινο καραβακι

Ξύλινο καραβάκι

Με την ίδια λογική, ένα ξύλινο καραβάκι φέρνει και αυτό τον αέρα της θάλασσας στο σαλόνι μας και μας γεμίζει νοσταλγία για τις περασμένες καλοκαιρινές διακοπές. Είναι ένα πολύ όμορφο και ταιριαστό διακοσμητικό και για τραπέζι εξωτερικού χώρου, ενώ μπορεί να στολίσει και άλλα έπιπλα, όπως τη βιβλιοθήκη ή τα επιτοίχια ράφια. Βρίσκεται σε αρμονία τόσο με μοντέρνα όσο και με ρετρό διακόσμηση.

διακοσμητικη σφαιρα

Διακοσμητική σφαίρα

Το μέταλλο, τα γεωμετρικά μοτίβα και οι μπρονζέ αποχρώσεις είναι βασικά χαρακτηριστικά στα μοντέρνα διακοσμητικά σαλονιού, αλλά και σε αυτά που δημιουργούν industrial design. Αν, λοιπόν, ψάχνετε για φουτουριστικά στοιχεία στη διακόσμηση του σπιτιού σας, αυτή η διακοσμητική σφαίρα σε θερμές αποχρώσεις είναι η πλέον κατάλληλη, για να στολίσετε λιτά αλλά και εντυπωσιακά το τραπέζι σας.