Το γραφείο είναι ένας χώρος, στον οποίο το πρωταρχικό χαρακτηριστικό πρέπει να είναι η λειτουργικότητα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν είναι εφικτό η υψηλή λειτουργικότητα να συνδυαστεί με την ομορφιά και την ταιριαστή διακόσμηση. Ένα κλασικό παράδειγμα είναι ο φωτισμός. Τα φωτιστικά γραφείου καλούνται να επιτελέσουν διπλό ρόλο. Από τη μία να φωτίσουν ικανοποιητικά το χώρο, ώστε να μπορούμε να διαβάζουμε και να δουλεύουμε με άνεση, και από την άλλη να λειτουργήσουν ως διακοσμητικά που θα δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα που θα μας ικανοποιεί, για να περνάμε πολλές ώρες μέσα σε αυτό το δωμάτιο. Ας δούμε παρακάτω μερικές συμβουλές, για να διαλέξουμε ένα φωτιστικό γραφείου που θα ταιριάζει τόσο στη διακόσμηση όσο και στην εργασία, για την οποία το θέλουμε.
Πορτατίφ
Το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό, όταν μιλάμε για φωτιστικά γραφείου, είναι το πορτατίφ, το κλασσικό λαμπατέρ, το οποίο τοποθετείται πάνω στο γραφείο και φωτίζει έντονα ένα συγκεκριμένο σημείο πάνω σε αυτό. Το πορτατίφ είναι πολύ χρήσιμο, όταν διαβάζουμε πάνω στο γραφείο ή κάνουμε κάποια άλλη δουλειά που απαιτεί συγκέντρωση σε μικρά αντικείμενα, όπως για παράδειγμα όταν κατασκευάζουμε κάτι. Σίγουρα, δεν είναι κατάλληλο όταν εργαζόμαστε στον υπολογιστή, αφού το εκτυφλωτικό του φως αντανακλά πάνω στην οθόνη του computer και κουράζει τα μάτια. Επιπλέον, καλό είναι να συνδυάζεται και με κάποιο άλλο φωτιστικό, αφού οι μεγάλες αντιθέσεις, όπως όταν υπάρχει σκοτάδι σε όλο το δωμάτιο και πολύ φως σε ένα συγκεκριμένο σημείο, δεν κάνουν καλό στα μάτια.
Επιδαπέδιο φωτιστικό
Το επιδαπέδιο φωτιστικό είναι μια πολύ καλή λύση, για να συνδυαστεί με το πορτατίφ, αφού δημιουργεί ένα γλυκό φως σε όλο το δωμάτιο χωρίς να είναι έντονο. Παράλληλα, τα επιδαπέδια φωτιστικά αλλάζουν μεμιάς το χώρο δίνοντάς του χαρακτήρα και αποτελώντας ένα ιδιαίτερο διακοσμητικό στοιχείο, ακόμα και όταν δεν είναι ανοιχτά.
Λαμπατέρ
Τα λαμπατέρ δεν είναι αμιγώς φωτιστικά γραφείου, αλλά ταιριάζουν σε διάφορα δωμάτια ανάλογα με το στυλ τους. Στο γραφείο μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατα του πορτατίφ στην περίπτωση που δεν απαιτείται έντονο φως σε ένα συγκεκριμένο σημείο, όπως όταν δουλεύουμε στον υπολογιστή, ο οποίος έχει φως από μόνος του. Φυσικά, σε ένα μεγαλύτερο δωμάτιο μπορούν να συνδυαστούν και με φωτιστικά δαπέδου.
Διακοσμητικό στυλ
Πέρα, όμως, από τη λειτουργία τους ως βοηθητικά αξεσουάρ στην εργασία μας, τα φωτιστικά γραφείου, όπως προαναφέρθηκε, λειτουργούν και ως διακοσμητικά στοιχεία. Έτσι, για μοντέρνα γραφεία σας προτείνουμε φωτιστικά σε βιομηχανικό design, μεταλλικά ή ξύλινα, με σωλήνες και χάλκινες λεπτομέρειες, τα οποία θα αποτελέσουν ένα statement στοιχείο στο γραφείο. Το γυαλί, η πορσελάνη, τα σκαλιστά στοιχεία και τα γήινα χρώματα είναι κλασικές επιλογές που παραπέμπουν στη vintage διακόσμηση και φέρνουν το ρομαντισμό και τη ζεστασιά του παλαιού σε έναν χώρο, ο οποίος συνήθως είναι πιο απρόσωπος και λιτός.
Δείτε την μεγάλη συλλογή μας από φωτιστικά γραφείου