Ο τροχός νυχιών είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία για υψηλού επιπέδου επαγγελματικό μανικιούρ και πεντικιούρ που προτιμούν πολλές τεχνίτριες αλλά και απλές γυναίκες που θέλουν να περιποιούνται μόνες τους τα νύχια τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ακριβώς, όμως, επειδή ο τροχός νυχιών είναι τόσο αποτελεσματικός, αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται και πολλή προσοχή κατά τη χρήση του, αφού ακόμα και μια λάθος κίνηση μπορεί να καταστρέψει τη μήτρα του νυχιού, να εξασθενίσει την εξωτερική στοιβάδα του ή να του χαλάσει το σχήμα. Έτσι, πριν αποφασίσεις να τον χρησιμοποιήσεις, για να περιποιηθείς τα νύχια σου μόνη σου στο σπίτι, καλό είναι να λάβεις υπόψη σου κάποιες βασικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να αποκομίσεις μόνο τα καλά αυτής της εμπειρίας και να δημιουργήσεις όμορφα νύχια ακριβώς έτσι όπως τα φαντάστηκες.

Διάβασε καλά τις οδηγίες

Ως μηχάνημα, ο τροχός νυχιών έχει διάφορες λειτουργίες και ταχύτητες που πρέπει να τις γνωρίζεις, πριν τις δοκιμάσεις στην πράξη. Το τελευταίο που θες είναι να ανακαλύψεις κάποια επιπλέον δυνατότητα την ώρα που λιμάρεις τα νύχια με τον τροχό νυχιών και δεν μπορείς να ελέγξεις το αποτέλεσμα.

τροχος νυχιωνΛίμα ή buffer;

Ο τροχός νυχιών μπορεί να χρησιμεύσει ως λίμα ή buffer ανάλογα με το τι θες να πετύχεις. Ως λίμα δουλεύει γρήγορα και σε υψηλή ένταση απομακρύνοντας εύκολα και γρήγορα τις περιττές γωνίες και δίνοντας το κατάλληλο σχήμα στα νύχια, όντας ιδανικός για την επεξεργασία των ψεύτικων και των τεχνητών νυχιών, τα οποία είναι πολύ πιο σκληρά από τα φυσικά νύχια και με μία κανονική λίμα δύσκολα μπορούν να διαμορφωθούν. Από την άλλη, ο τροχός νυχιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως buffer, για να δημιουργήσει στα νύχια την κατάλληλη, αδρή επιφάνεια, ώστε να υποδεχτούν το βερνίκι ή το τζελ και να το κρατήσουν για μέρες, αν όχι εβδομάδες. Σε αυτή τη λειτουργία, όμως, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, παρόλο που δουλεύει με πιο ήπια ένταση, διότι έρχεται σε απευθείας επαφή με τα νύχια και υπάρχει ο κίνδυνος να αλλοιώσει την άνω στοιβάδα τους αντί απλά να την αδρανοποιήσει.

Πειραματίσου

Οπωσδήποτε, την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσεις τον τροχό νυχιών πάνω σε δικά σου νύχια, ιδιαίτερα αν είναι τα φυσικά και όχι τα πιο σκληρά τεχνητά, χρειάζεται πειραματισμός, μέχρι να μπορείς να πετύχεις το ιδανικό αποτέλεσμα. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να ξεκινήσεις από το μεγάλο νύχι των ποδιών, το οποίο είναι ανθεκτικό και σκληρό και έτσι σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις αρκετές προσπάθειες, ακόμα και λάθη. Στη συνέχεια, ασχολήσου με τα υπόλοιπα νύχια των ποδιών και μόνο όταν έχεις αρκετή αυτοπεποίθηση με αυτό το απαιτητικό εργαλείο προχώρα στα νύχια των χεριών.

Καθάρισε τις κεφαλές

Οι κεφαλές του τροχού πρέπει να καθαρίζονται με βάση τις οδηγίες χρήσης, έτσι ώστε την επόμενη φορά που θα τον χρησιμοποιήσεις να είναι καθαρός και αποστειρωμένος. Η πιθανότητα τραυματισμού με τον τροχό νυχιών είναι μεγαλύτερη σε σχέση με άλλα εργαλεία μανικιούρ και πεντικιούρ, οπότε οι κανόνες υγιεινής είναι κομβικό να τηρούνται σωστά και ολοκληρωμένα.