Πώς τα επιδαπέδια φωτιστικά στο γραφείο δημιουργούν υπέροχη διακόσμηση

Σπίτι

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα επιδαπέδια φωτιστικά στο σαλόνι, ενώ στο γραφείο βάζουμε συνήθως ένα φωτιστικό οροφής και ένα πορτατίφ. Αυτό, όμως, είναι ένα διακοσμητικό λάθος, το οποίο δεν έχει κανένα νόημα. Το στυλ και η θαλπωρή που προσφέρουν τα φωτιστικά δαπέδου δεν υπάρχει λόγος να απουσιάζουν από το γραφείο.

Άλλωστε, σε αυτό περνάμε πλέον τις περισσότερες ώρες της ημέρας μας στο σπίτι και θέλουμε να έχουμε ένα ωραίο περιβάλλον για την τηλεργασία.

Ας δούμε παρακάτω πώς τα επιδαπέδια φωτιστικά μπορούν να συμβάλλουν στο στυλ και την ατμόσφαιρα του γραφείου.

fotisitka dapedou

Ζεστός και ήπιος φωτισμός

Τα φωτιστικά οροφής και τα πορτατίφ παρέχουν έντονο φωτισμό που συχνά γίνεται ψυχρός. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι ο άνθρωπος χρειάζεται και τον ζεστό φωτισμό, για να νιώθει άνετα. Αυτόν ακριβώς τον φωτισμό που εκπέμπουν τα φωτιστικά δαπέδου.

Για να δημιουργήσετε μια χαλαρή ατμόσφαιρα, θα χρειαστείτε απλά ένα επιδαπέδιο φωτιστικό σε ζεστά χρώματα που θα τοποθετήσετε στην άκρη του δωματίου. Φυσικά, στο γραφείο δεν μπορεί αυτό να είναι το μόνο φωτιστικό, αφού υπάρχει ανάγκη για φωτισμό σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Θα είναι, όμως, το φωτιστικό που θα εξισορροπεί το έντονο φως του πορτατίφ και την ακτινοβολία της οθόνης.

Φωτισμός ενός συγκεκριμένου σημείου

Από την άλλη, το επιδαπέδιο φωτιστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με άλλους τρόπους. Επειδή υπάρχουν πολλά σχέδια, ένα φωτιστικό τέτοιου είδους μπορεί να φωτίσει και σε συγκεκριμένο σημείο.

Έτσι, αντί για κάποιο λαμπατέρ πάνω στο γραφείο, μπορείτε να έχετε ένα πρωτότυπο φωτιστικό δαπέδου με σποτ στο σημείο του γραφείου. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε στο γραφείο να έχετε ακόμα και ένα μόνο φωτιστικό για όλες τις χρήσεις.

Στυλ και διακόσμηση

Όλα τα φωτιστικά δεν έχουν μόνο χρηστική λειτουργία, αλλά κυρίως είναι διακοσμητικά που δίνουν στυλ σε κάθε δωμάτιο. Έτσι, ανάλογα με το στυλ που έχετε υιοθετήσει για το γραφείο, μπορείτε να διαλέξετε και επιδαπέδια φωτιστικά που θα το εξελίξουν ακόμα περισσότερο.

Για παράδειγμα, αν σας αρέσει το minimal στυλ, τότε ένα απλό φωτιστικό με μεταλλικές λεπτομέρειες είναι ιδανικό. Το industrial και ρετρό στυλ είναι, επίσης, πολύ ταιριαστά στο γραφείο, ώστε να συνδυάζουν την αυστηρότητά του με την πρωτοτυπία και την εξέλιξη.

Το μέταλλο και το ξύλο είναι τα πιο ταιριαστά υλικά, για να δώσετε χαρακτήρα στο γραφείο σας και να δημιουργήσετε ένα ευχάριστο περιβάλλον.

Διότι το σημαντικό είναι να συνδυάζετε τη λειτουργικότητα με επαρκή φωτισμό που ξεκουράζει τα μάτια κατά την ώρα της εργασίας με ένα όμορφο κλίμα που σας δίνει έμπνευση και χαρά στην καθημερινότητά σας.epidapedia fotistika