Ο θάνατος ενός αγαπημένου μας προσώπου αποτελεί τη σκληρότερη δοκιμασία, την οποία δυστυχώς όλοι θα κληθούμε αρκετές φορές στη ζωή μας να αντιμετωπίσουμε. Ακόμα και αν ο άνθρωπός μας ήταν υπερήλικας και έφυγε ήρεμα χωρίς να ταλαιπωρηθεί, είναι δύσκολο να βρούμε νόημα σε όλο αυτό και να διαχειριστούμε αυτή τη σκληρή αλήθεια της νέας μας ζωής. Σε αυτές τις στιγμές, η παρηγοριά που μπορεί να δοθεί από άλλους ανθρώπους γύρω μας είναι από μικρή έως ελάχιστη. Η δύναμη βρίσκεται μέσα μας και μόνο εκεί θα καταφέρουμε να βρούμε τον τρόπο να ξεπεράσουμε την απώλεια. Ένας τρόπος που θα μας βοηθήσει πολύ είναι να βρούμε κάποιο νόημα μέσα σε όλο αυτό, να αισθανθούμε ότι ο θάνατος του αγαπημένου μας ανθρώπου οδήγησε σε κάτι καλό, όσο αυτό είναι δυνατό.γραφειο κηδειων Κυριακιδης ανθοστολισμος φερετρο

Μία πολύ συχνή πρακτική τα τελευταία χρόνια είναι οι συγγενείς του θανόντος να ζητούν από τους καλεσμένους να καταθέσουν αντί στεφάνων χρήματα σε κάποιον κοινωφελή οργανισμό. Μπορείτε να συνεννοηθείτε με το γραφείο τελετών για το πώς μπορεί η διακόσμηση να είναι η ελάχιστη δυνατή και το υπόλοιπο ποσό να δοθεί για καλό σκοπό. Μην μείνετε μόνο εκεί. Επικοινωνήστε με το σωματείο, όπου δόθηκαν τα χρήματα, για να μάθετε πώς αυτά αξιοποιήθηκαν. Έτσι, θα νιώσετε πως συμβάλατε ώστε να επιτευχθεί κάτι όμορφο και θετικό.

Μία πολύ τραγική περίπτωση είναι ο θάνατος ενός νέου ανθρώπου σε δυστύχημα. Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο ο θάνατος αυτός να προκαλείται από εγκεφαλικές κακώσεις που οδηγούν στον εγκεφαλικό θάνατο του ασθενούς. Τότε, οι συγγενείς έρχονται αντιμέτωποι με μία πρόταση από τους γιατρούς που μπορεί σε πρώτη φάση να φαίνεται δύσκολη, όμως τελικά είναι ο μόνος τρόπος να δοθεί ένα νόημα στο θάνατο ενός νέου ανθρώπου: τη δωρεά οργάνων. Έτσι, ο θάνατος ενός ανθρώπου δίνει ζωή σε κάποιον άλλο και οι συγγενείς νιώθουν ότι το αγαπημένο τους πρόσωπο ζει μέσα από την καρδιά ή κάποιο άλλο όργανο στο δέκτη των οργάνων. Τα γραφεία τελετών αναλαμβάνουν όλες τις διαδικαστικές λεπτομέρειες ώστε κανείς να μην παρατηρήσει τίποτα κατά την κηδεία και οι πενθούντες γνωρίζουν ότι έσωσαν αρκετές ζωές με αυτή τη γενναία απόφαση.

Αν ο αγαπημένος σας άνθρωπος ασχολούνταν με κάτι ιδιαίτερο στη ζωή του, όπως κάποιο άθλημα, χόμπι ή κοινωφελή δραστηριότητα, μπορείτε να κάνετε μία δωρεά στο όνομά του. Θα σας ικανοποιήσει το γεγονός να δείτε αυτό που αγαπούσε ο άνθρωπός σας να εξελίσσεται χάρη στη συνεισφορά σας, ενώ και η ψυχή του θα χαίρεται από εκεί ψηλά. Μπορείτε, επίσης, να ασχοληθείτε εσείς προσωπικά με αυτή τη δραστηριότητα και αμέσως θα νιώσετε ότι προσφέρετε και ότι βρίσκεστε πιο κοντά στον άνθρωπό σας.

Σε κάθε περίπτωση, δώστε χρόνο στον εαυτό σας να διαχειριστεί την απώλεια. Μην πιέζεστε να κάνετε πράγματα που δε θέλετε και αποφύγετε τις έντονες συγκινήσεις που μπορεί να σας καταρρακώσουν. Η πληγή θα κλείσει σιγά σιγά και όλα θα μπουν σε ένα δρόμο, γιατί η ζωή είναι πάντα πιο δυνατή και συνεχίζεται, είτε το θέλουμε είτε όχι.