Η καθαριότητα του μπάνιου είναι μια εργασία, την οποία όλοι βαριόμαστε, ακριβώς γιατί είναι η πιο δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία. Δεν αρκεί μόνο μια σκούπα και ένα σφουγγάρισμα, αλλά απαιτείται σχολαστικό καθάρισμα και στα είδη υγιεινής και τα έπιπλα. Ευτυχώς, το καθάρισμα μπορεί να γίνει με ευκολότερο και ταχύτερο τρόπο, αν ξέρετε τι να προσέξετε στα έπιπλα μπάνιου. Με τις σωστές επιλογές, η εβδομαδιαία καθαριότητα στο μπάνιο θα τελειώνει γρηγορότερα και με πολύ λιγότερο κόπο.

Τοποθετήστε μεγάλα πλακάκια και βαφή στους τοίχουςκαθάρισμα στα πλακάκια του μπάνιου

Στα μεγάλα πλακάκια, οι ενώσεις είναι λιγότερες, οπότε το καθάρισμα στους αρμούς ταχύτερο σε σχέση με τα πολλά μικρά πλακίδια. Επιπλέον, αν διαλέξετε την κατάλληλη βαφή για μπάνιο, μπορείτε ένα μεγάλο μέρος του τοίχου να το καλύψετε με αυτή και όχι με πλακάκια, κάτι που σημαίνει φυσικά ότι το καθάρισμα θα είναι ευκολότερο.

Προσέξτε τη διαρρύθμιση

γυναίκα καθαρίζει ντουζιέρα

Η διαρρύθμιση στο μπάνιο παίζει τεράστιο ρόλο στο πόσο λειτουργικό θα είναι αυτό και συνεπώς πόσο εύκολα θα καθαρίζεται. Αν κάνετε ολική ανακαίνιση, αυτό είναι κάτι που προφανώς θα πρέπει να προσέξετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε τη ντουζιέρα σε μια εσοχή του τοίχου, ώστε να μη χρειάζεται κουρτίνα ή καμπίνα και έτσι να γλιτώσετε πολύ κόπο για το καθάρισμά τους.

Υλικά που καθαρίζονται ευκολότερα

γυναίκα καθαρίζει πλακάκια μπάνιου

Το ζητούμενο είναι να εγκαταστήσετε έπιπλα μπάνιου από ποιοτικά υλικά, τα οποία καθαρίζονται εύκολα, γιατί δεν είναι πορώδη και δεν απορροφούν υγρασία, μούχλα και άλατα. Τέτοια υλικά είναι το ξύλο, το κόντρα πλακέ και φυσικά το μέταλλο, όμως δεν αρκεί αυτό. Θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι το βερνίκι και οι συγκολλητικές ουσίες παρέχουν επαρκή προστασία ενάντια στο νερό που υπάρχει σε μεγάλη ποσότητα σε κάθε μπάνιο.

Επιλέξτε επιτοίχια έπιπλα μπάνιου

ανδρας καθαρίζει

Τα επιτοίχια ράφια, οι κρεμαστοί νιπτήρες και οι κρεμαστές λεκάνες είναι μια προτιμότερη λύση σε σχέση με τα επιδαπέδια έπιπλα. Αυτό ισχύει επειδή το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα γίνονται πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά σε σχέση με ένα έπιπλο που εμποδίζει την πρόσβαση από πίσω του και στο δάπεδο.

Κρατήστε το μπάνιο τακτοποιημένο

καθαρισμα

Ένας τακτοποιημένος χώρος καθαρίζεται και πιο εύκολα, οπότε καλό είναι να φροντίζετε να έχετε τα πάντα μέσα στο μπάνιο οργανωμένα. Για να το πετύχετε αυτό, θα πρέπει να πετάτε όλες τις χρησιμοποιημένες συσκευασίες και γενικά να μην κρατάτε σε εμφανές σημείο πράγματα που δεν τα έχετε άμεσα ανάγκη. Επιπλέον, οι πολλοί αποθηκευτικοί χώροι, όπως καλάθια και φυσικά ευρύχωρα ντουλάπια και ράφια, είναι το κλειδί για εύκολο καθάρισμα. Το ιδανικό είναι να έχετε κάποιες επιφάνειες κενές, ώστε να μπορείτε να μετακινείτε εύκολα τα πράγματα από το ένα σημείο στο άλλο και να καθαρίζετε γρήγορα κάθε επιφάνεια.