Τι χρώμα πρέπει να είναι οι πόρτες εσωτερικού χώρου; Αυτό είναι μια ερώτηση που συζητείται συχνά, όταν ανακαινίζουμε το σπίτι μας και αλλάζουμε τη διακόσμησή του. Η απάντηση σίγουρα δεν είναι μία, αφού εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το αν σας αρέσουν οι εσωτερικές πόρτες που ήδη έχετε, αν θέλετε να τους δώσετε statement χαρακτήρα, ποιο είναι το χρώμα στους τοίχους και γενικά μέσα στο σπίτι κλπ.

Ας δούμε, όμως, μερικά πράγματα που ισχύουν σε όλες τις περιπτώσεις, θα σα βοηθήσουν να αποφασίσετε μια γενική κατεύθυνση και θα σας δώσουν χρήσιμες ιδέες.

Πρέπει να βάψω τις πόρτες εσωτερικού χώρου στο ίδιο χρώμα με την κάσα;χρωματιστές πόρτες εσωτερικού χώρου

Αν αποφασίσετε να βάψετε τις πόρτες εσωτερικού χώρου με διαφορετικό χρώμα από την κάσα, τότε πρέπει να βεβαιωθείτε ότι σας αρέσει η πόρτα. Διότι με το διαφορετικό χρώμα τραβάτε την προσοχή πάνω της. Αν αυτό ισχύει, τότε μπορείτε να την αφήσετε στο φυσικό της χρώμα, σε περίπτωση που η πόρτα είναι ξύλινη, ενώ η κάσα να βαφτεί λευκή.

Μια άλλη τάση που κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια είναι η βαφή των εσωτερικών πορτών σε ένα χαρακτηριστικό χρώμα, όπως μαύρο ή γκρι. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος, για να ενσωματώσετε ένα καινούριο χρώμα στο δωμάτιό σας χωρίς να επιλέξετε απλώς έναν τυχαίο τοίχο και να τον βάψετε.

Πρέπει να βάψω τις εσωτερικές πόρτες το ίδιο χρώμα με τον τοίχο;λευκή πόρτα σε λευκό τοίχο

Αν οι πόρτες σας δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη αισθητική αξία ή αν γενικά προτιμάτε ένα λιτό αποτέλεσμα, τότε μπορείτε να τις επιλέξετε στο ίδιο χρώμα με τους τοίχους. Ένα απαλό γκρι, ανοιχτό πράσινο ή μπεζ είναι ιδανικές αποχρώσεις, για να προσδώσουν χαλαρότητα στην εσωτερική διακόσμηση. Αυτή η επιλογή είναι ιδανική και αν οι πόρτες είναι παλιές, οπότε δεν θέλετε να τραβήξετε το βλέμμα πάνω τους.

Μια άλλη ιδέα είναι να βάψετε τον τοίχο σε μια ανοιχτή απόχρωση και τις πόρτες στο ίδιο χρώμα, αλλά σε έναν λίγο πιο σκούρο τόνο, ώστε να υπάρξει η επιθυμητή αντίθεση.

Σε τι άλλα χρώματα μπορώ να βάψω τις πόρτες εσωτερικού χώρου;λευκή πόρτα σε πράσινο τοίχο

 

Αν θέλετε να κάνετε μια άλλη χρωματική επιλογή πέρα από το χρώμα των τοίχων, τότε ανοίγεται ένα ευρύ πεδίο για διάφορες ιδέες. Το χρώμα θα καθοριστεί ανάλογα με το στυλ της διακόσμησης του σπιτιού. Σε ένα μοντέρνο σπίτι ταιριάζουν πιο ψυχρά χρώματα, όπως το γκρι και το λευκό του πάγου, ενώ στην κλασική εσωτερική διακόσμηση κυριαρχεί το μπεζ.

Πάντως, καλό είναι να θυμάστε πάντοτε, όταν επιλέγετε χρώμα για τις εσωτερικές πόρτες, ότι αυτό πρέπει να σχετίζεται με τη συνολική παλέτα χρωμάτων για το σπίτι. Έτσι, η εμφάνιση θα γίνει πιο συνεκτική και δεν θα δημιουργηθεί ένα υπερβολικό αποτέλεσμα.