Οι γονείς, όταν πρόκειται να φτιάξουν το παιδικό δωμάτιο, πρέπει να λάβουν πολλά πράγματα υπόψη. Η τιμή, το στυλ, η ασφάλεια και η λειτουργικότητα είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που διαδραματίζουν ρόλο κατά τη δημιουργία ενός χώρου για ένα μωρό ή ένα μεγαλύτερο παιδί.

Πώς θα δημιουργήσετε άνετα, ελκυστικά και πρακτικά δωμάτια για τα παιδιά σας; Τα παρακάτω tips αποτελούν τις πιο αξιοσημείωτες τάσεις που θα δούμε τα επόμενα χρόνια στα παιδικά έπιπλα.

Αγάπη για το περιβάλλον

Όταν αγοράζουν έπιπλα, οι γονείς θέλουν να ξέρουν ότι εμπιστεύονται βιώσιμες, οικολογικά υπεύθυνες εταιρείες. Εκτός από την αναζήτηση κομματιών που έχουν ελάχιστο αντίκτυπο στο περιβάλλον, οι γονείς ανησυχούν επίσης για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν τα υλικά των επίπλων και οι διαδικασίες κατασκευής στην υγεία και την ασφάλεια των παιδιών τους. Ως εκ τούτου, τα παιδικά έπιπλα που φέρουν οικολογικές πιστοποιήσεις γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή. Το ίδιο ισχύει και για τα έπιπλα και υφάσματα από φυσικά υλικά.

Konstantaras.net - Παιδικό δωμάτιο Καταφύγιο

Ζωντανές αποχρώσεις

Τα φωτεινά χρώματα ήταν ανέκαθεν ένα βασικό στοιχείο για τα παιδικά δωμάτια, προσθέτοντας χαρά, ενθουσιασμό και χαρακτήρα στους χώρους όπου κοιμούνται και παίζουν τα παιδιά. Ενώ τα χρώματα είχαν παλιά άμεση εξάρτηση με το φύλο, τα τελευταία χρόνια οι γονείς απομακρύνονται από τα υποχρεωτικά ροζ και μπλε, επιλέγοντας έντονες αποχρώσεις όπως μοβ, κίτρινο, πράσινο και πορτοκαλί. Αυτό ανοίγει την πόρτα σε νέες δυνατότητες για θεματικά σχέδια που ταιριάζουν στα μοναδικά ενδιαφέροντα και τις προσωπικότητες των παιδιών.

Αφηρημένα μοτίβα

Οι ταπετσαρίες και τα αυτοκόλλητα με διάφορα μοτίβα ήταν πάντα ένας δημοφιλής τρόπος, για να προσθέσετε ενέργεια και χαρακτήρα στα παιδικά δωμάτια. Ενώ τα κλασικά σχέδια, όπως ρίγες και πουά, εξακολουθούν να μας αρέσουν. Πιο αφηρημένα σχέδια αρχίζουν να προσθέτουν μια ιδιότροπη αίσθηση στα δωμάτια τόσο για μικρά παιδιά όσο και για εφήβους. Γεωμετρικά σχήματα ή παιχνιδιάρικα σχέδια ζωντανεύουν τα πάντα, από τα υφάσματα ως τα έπιπλα.

Διαχρονικό στυλ

Καθώς οι γονείς αναζητούν οικονομικά παιδικά έπιπλα που είναι ανθεκτικά και οικονομικά προσιτά, επιλέγουν στυλ που μπορούν να εξελιχθούν με το παιδί τους όσο αυτό μεγαλώνει. Υλικά με μεγάλη διάρκεια ζωής, όπως ξύλο και μέταλλο, vintage μοτίβα και απλά, υποτιμημένα χρώματα μπορούν να συνδυαστούν. Μαζί θα δημιουργήσουν παιδικά δωμάτια που ταιριάζουν τόσο σε μικρά παιδιά όσο και σε εφήβους.

Konstantaras.net - Παιδικό δωμάτιο Ντέμη2

Μοναδικοί τοίχοι που τραβούν τα βλέμματα

Καθώς οι ουδέτερες αποχρώσεις γίνονται πιο δημοφιλείς στα έπιπλα και τη διακόσμηση των παιδικών δωματίων, οι γονείς προσθέτουν πινελιές χρώματος με απροσδόκητους τρόπους. Μία νέα τάση είναι η χρήση ταπετσαρίας με μοναδικά μοτίβα, για να προσθέσετε ενθουσιασμό και βάθος σε ένα δωμάτιο. Ενώ η χρήση της ταπετσαρίας σε ολόκληρο το υπνοδωμάτιο είναι σίγουρα υπερβολική. Η χρήση της σε έναν τοίχο που τραβάει τα βλέμματα είναι μια πολύ όμορφη προσθήκη.