Όλοι μας έχουμε στον κήπο ή το μπαλκόνι από τουλάχιστον μία καρέκλα σκηνοθέτη. Είναι ένα αγαπημένο έπιπλο εξωτερικού χώρου, καθώς δεν πιάνει παρά ελάχιστο χώρο, διπλώνει, αποθηκεύεται και μεταφέρεται πολύ εύκολα. Με λίγα λόγια, χωράει παντού, αλλά και ταιριάζει παντού, αφού έχει ένα λατρεμένο και διαχρονικό στυλ. Μπορείτε κάλλιστα να βάλετε καρέκλες σκηνοθέτη σε ένα μπαλκόνι ή κήπο με boho επιρροές, αλλά και σε έναν κήπο με όλα τα υπόλοιπα έπιπλα να είναι minimal.

Επειδή, λοιπόν, οι καρέκλες σκηνοθέτη είναι διαχρονικές και μπορείτε να τις έχετε για όσο καιρό θέλετε και σας αρέσουν, προσαρμόζοντάς τες στο αντίστοιχο στυλ, αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι το πώς θα τις κρατήσετε αναλλοίωτες. Τι, δηλαδή, πρέπει να κάνετε, για να τις προστατεύσετε από τον ήλιο και τον καιρό και να μην τις δείτε να χαλούν από την πρώτη καλοκαιρινή σεζόν;

καρεκλες σκηνοθετη μαυρο χρωμα

Μακριά από τον ήλιο

Ας μην ξεχνάμε ότι οι καρέκλες σκηνοθέτη είναι ξύλινες και ότι το ξύλο είναι ένας ζωντανός οργανισμός που χρειάζεται φροντίδα. Αν αφήνετε τις καρέκλες σε σημεία που τα χτυπάει ο ήλιος όλη μέρα, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά από μερικούς μήνες η επιφάνειά τους θα αρχίσει να ξεφλουδίζει. Η διάρκεια ζωής θα παραταθεί κατά πολύ, αν διπλώνετε την πολυθρόνα, κάτι άλλωστε που είναι πολύ εύκολο, και την αφήνετε σε κάποιο σκιερό μέρος.

Προσοχή στην υγρασία

Αν ο ήλιος στεγνώνει το ξύλο και του αφαιρεί τη φυσική του ελαστικότητα, τότε η υγρασία κάνει το ακριβώς αντίθετο, το σαπίζει. Καλό είναι, λοιπόν, να μην αφήνετε την καρέκλα σε μέρη που βρέχεται και αν αυτό γίνει, βεβαιωθείτε ότι έπειτα στέγνωσε καλά. Με την ίδια λογική, καλό είναι να μετακινείτε την καρέκλα μετά τη χρήση της, αν την έχετε κοντά σε πισίνα. Το χειμώνα, η αποθήκευσή της σε μια αποθήκη χωρίς υγρασία είναι επιβεβλημένη.

καρεκλες σκηνοθετη σεζλονγκ σε μπλε χρωμα

Καθαρισμός

Ο καθαρισμός του σκελετού μιας καρέκλας σκηνοθέτη μπορεί να γίνει με άφθονο νερό, αρκεί μετά να την αφήσετε για λίγη ώρα στον ήλιο να στεγνώσει καλά. Με το νερό θα φύγουν οι λεκέδες, αλλά αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια βούρτσα. Για το πανί της καρέκλας, το οποίο σκονίζεται αρκετά, έχετε πολλές επιλογές. Είτε το πλένετε και αυτό με το λάστιχο είτε το βγάζετε, κάτι που γίνεται πανεύκολα, και το πλένετε στο πλυντήριο. Καλό είναι να το πλύνετε με ήπιο απορρυπαντικό που δεν θα ξεβάψει το χρώμα και σε χαμηλή θερμοκρασία για ευαίσθητα.

Λάδι και βερνίκι

Μία φορά το μήνα όλο το καλοκαίρι, σας συνιστούμε να περνάτε τον ξύλινο σκελετό της καρέκλας με λάδι που ανανεώνει την υγρασία του ξύλου και το βοηθάει να θρέψει. Αν βλέπετε ότι η καρέκλα είναι έτοιμη να ξεφλουδίσει, τότε μπορείτε να περνάτε το λάδι και πιο συχνά. Το βερνίκι πάνω στο ξύλο καλό είναι να επιστρώνεται μία φορά το χρόνο πριν την έναρξη της σεζόν. Το βερνίκι προστατεύει πολύ αποτελεσματικά τόσο από τον ήλιο όσο και από την υγρασία.

Περισσότερες συμβουλές μπορείτε να βρείτε εδώ