Οι βλάβες στην κουζίνα είναι ένα σύνηθες φαινόμενο, αφού πρόκειται για μια πολύπλοκη συσκευή, η οποία επιβαρύνεται ιδιαίτερα κατά την καθημερινή χρήση. Οι κουζίνες Miele θεωρούνται από τις πλέον αξιόπιστες, αφού σπάνια εμφανίζουν βλάβες και δουλεύουν απρόσκοπτα για πολλά χρόνια. Όταν πάντως εμφανίσουν κάποια βλάβη, είναι απαραίτητο να απευθυνθείτε σε εξειδικευμένο τεχνικό με εμπειρία και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Η επισκευή κουζίνας Miele χρειάζεται προσοχή και υπολογισμένες με ακρίβεια κινήσεις, διότι είναι μια συσκευή, στην οποία κάθε μέρος συνεργάζεται άψογα και σε απόλυτη ισορροπία με την υπόλοιπη δομή.

 

φουρνος που ψήνει πίτσες

 

Έτσι, κάθε φορά που παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα, θα πρέπει να εμπιστευθείτε τεχνικό με υψηλή τεχνογνωσία στις κουζίνες Miele και να μην προσπαθήσετε να επιληφθείτε μόνοι σας της βλάβης. Οι συχνότερες βλάβες που απαιτούν τη συνδρομή τεχνικού είναι οι ακόλουθες:

  • Δεν ανάβει το φωτάκι: Το να μην ανάβει το φωτάκι του φούρνου είναι μια πολύ απλή βλάβη, η οποία δεν χρειάζεται καν επισκευή, αν ο φούρνος λειτουργεί κανονικά. Πρόκειται απλά για έναν καμένο λαμπτήρα, ο οποίος μπορεί να αντικατασταθεί από οποιονδήποτε τεχνικό σε οποιαδήποτε φάση. Ωστόσο, ο λόγος που απαιτείται η επικοινωνία με εξειδικευμένο τεχνικό για επισκευή κουζίνας Miele είναι επειδή μπορεί από πίσω να κρύβεται κάποιο σοβαρότερο πρόβλημα. Είναι απαραίτητο να διαπιστωθεί κατά πόσον ο φούρνος δουλεύει κανονικά ή μήπως το λαμπάκι δεν ανάβει επειδή υπάρχει βλάβη στη λειτουργία των συνδέσεων της κουζίνας.
  • Ο θερμοστάτης δε δουλεύει σωστά: Μια αρκετά συχνή βλάβη σε όλες τις κουζίνες είναι η προβληματική λειτουργία του θερμοστάτη. Αυτή εκδηλώνεται όταν η θερμοκρασία του φούρνου δε μπορεί να διατηρηθεί σταθερή. Θα το καταλάβετε, αν η κουζίνα ανάβει κανονικά, όμως το φαγητό δεν ζεσταίνεται. Σοβαρότερη είναι η περίπτωση, στην οποία το φαγητό καίγεται γιατί ο φούρνος ανεβάζει απότομα θερμοκρασία. Η αντικατάσταση του θερμοστάτη είναι απαραίτητη και στις δύο περιπτώσεις.
  • Κάποια κεραμική εστία δε λειτουργεί: Οι κεραμικές εστίες στις κουζίνες Miele παρουσιάζουν τα χαμηλότερα ποσοστά βλάβης σε σχέση με άλλες μάρκες, όμως είναι αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή, μετά από πολυετή χρήση, κάποια εστία θα έχει ελαττωματική λειτουργία. Αν συμβεί αυτό, θα πρέπει να διαπιστωθεί ποια ασφάλεια έχει πρόβλημα και αν πρέπει να αντικατασταθεί η συγκεκριμένη κεραμική εστία ή ολόκληρη η υποκείμενη δομή.
  • Η πόρτα δεν κλείνει καλά: Μία πολύ συχνή και εύκολα επιδιορθώσιμη βλάβη είναι η επαφή της πόρτας κατά το κλείσιμο του φούρνου. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που επιδιορθώνεται γρήγορα και χωρίς μεγάλο κόστος, αφού δεν αφορά τα ηλεκτρολογικά μέρη της συσκευής, όμως αποτελεί μία κατάσταση, η οποία για καιρό μένει χωρίς λύση. Οι περισσότεροι δεν το προσέχουν καν ότι η επαφή της πόρτας δεν είναι η σωστή, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμη ενέργεια και το φαγητό να θέλει πολύ παραπάνω χρόνο, για να ζεσταθεί ή να ψηθεί. Στη συντριπτική πλειονότητα τέτοιων θεμάτων, αρκεί η αλλαγή του λάστιχου της πόρτας ή η επισκευή των μεντεσέδων.