Όλοι μας θέλουμε να πετύχουμε την καλύτερη διακόσμηση στο σπίτι μας, όμως συχνά δεν ξέρουμε πώς. Οι διακοσμητές είναι πολύ εμφατικοί σε αυτό: για να μπορέσουμε να κάνουμε τη διαφορά στη διακόσμηση του σπιτιού μας, θα πρέπει να κάνουμε κινήσεις εκτός των παραδεδεγμένων. Αν κινούμαστε σε πολύ ασφαλείς επιλογές, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να γίνουμε βαρετοί. Το ζήτημα στη διακόσμηση είναι να προκαλούμε το μάτι, να εκφράζουμε το γούστο μας και να βάζουμε την προσωπική μας πινελιά σε όσα θέλουμε να αναδείξουμε. Ένα έπιπλο, λοιπόν, που επιστρέφει, για να υπηρετήσει αυτήν ακριβώς την ανάγκη είναι ο μπουφές. Σίγουρα, μια ολοκληρωμένη και καλαίσθητη διακόσμηση απαιτεί μεγάλη φροντίδα στα βασικά έπιπλα, όπως είναι ο καναπές, η βιβλιοθήκη και η τραπεζαρία, όμως πέρα από αυτά οι μπουφέδες μπορεί να κάνουν τη διαφορά, να φέρουν έναν άλλον αέρα στο σαλόνι μας και τελικά να μας χρήσει νικητές σε αυτόν το δύσκολο εγχείρημα που λέγεται διακόσμηση. Να γιατί!

Vintage αισθητική

Η εποχή που η αισθητική της γιαγιάς μας θεωρούνταν out έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί και πλέον το vintage είναι το απόλυτο must στη διακόσμηση και όχι μόνο. Αυτή τη vintage αισθητική που μας φέρνει νοσταλγικά συναισθήματα μπορεί να δημιουργήσει ο μπουφές. Μια βόλτα σε ένα παλαιοπωλείο ή στο σπίτι της γιαγιάς μπορεί να έχει ανέλπιστα καλά αποτελέσματα, όμως εκτός από αυτό, στην αγορά πλέον κυκλοφορούν εξαιρετικοί μπουφέδες που συνδυάζουν τη ρετρό με τη σύγχρονη αισθητική για τους λάτρεις του μοντέρνου.

μπουφεδεςΈπιπλο εισόδου

Η νέα τάση στη διακόσμηση είναι να μην αφήνουμε την είσοδο του σπιτιού άδεια και παραμελημένη αλλά να τη στολίζουμε με κάποιο έπιπλο. Ο μπουφές –μαζί με άλλες επιλογές, όπως τα επιτοίχια ράφια ή ένας καλόγερος- αποτελεί μια πολύ καλή κίνηση που θα κάνει πιο ενδιαφέρουσα την πρώτη εικόνα του χώρου μας και θα μας δώσει την ευκαιρία να μεγαλουργήσουμε αισθητικά.

Αποθηκευτικός χώρος

Οι μπουφέδες λειτουργούν και ως εξαιρετικοί αποθηκευτικοί χώροι. Ειδικά τα σπίτια στις πόλεις που είναι πιο μικρά από όσα θα θέλαμε έχουν μεγάλη ανάγκη από όμορφους χώρους αποθήκευσης που συνδυάζουν τη χωρητικότητα με το στυλ. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο μπουφές, στον οποίο μπορείτε να βάλετε διάφορα αντικείμενα, όπως σερβίτσια ή βιβλία.

Διακοσμητική γωνιά

Το ζητούμενο σε ένα σαλόνι είναι να δημιουργούμε ξεχωριστές γωνίες, τις οποίες θα αναδείξουμε με διάφορους τρόπους. Κάθε δωμάτιο πρέπει να έχει ένα επίκεντρο, όμως, δεν πρέπει όλη η διακόσμηση να εξαντλείται εκεί. Οπωσδήποτε, το τζάκι, ένας μεγάλος καθρέπτης ή η τηλεόραση τραβούν όλα τα μάτια πάνω τους, όμως δευτερεύουσες εστίες διακόσμησης κάνουν το χώρο πολύ πιο ενδιαφέροντα. Αυτό ακριβώς θα πετύχουμε με το μπουφέ. Μπορούμε πάνω του να βάλουμε διάφορα διακοσμητικά, κηροπήγια και κορνίζες, καθώς και βιβλία και όμορφες συνθέσεις. Η εποχή που ο μπουφές ήταν ένα απρόσωπο έπιπλο δεν υπάρχει πια και τώρα καλούμαστε να τον αναδείξουμε. Βάζα με λουλούδια, ένα φουτουριστικό φωτιστικό ή μια γλάστρα με ένα εντυπωσιακό φυτό εσωτερικού χώρου θα επιτελέσουν εξαιρετικά αυτή τη λειτουργία.