Οι millennials, οι άνθρωποι δηλαδή που είναι ηλικιακά μεταξύ 25 και 40 ετών, είναι αυτή τη στιγμή η πιο πολυπληθής και ενεργητική ομάδα ταξιδιωτών, οπότε είναι λογικό και απαραίτητο όλες οι επιχειρήσεις στον τομέα των τουριστών να απευθύνονται κατά βάση σε αυτούς. Πρόκειται για μία ομοιογενή ομάδα ανθρώπων όσον αφορά ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά, όπως την εξαιρετική ευχέρεια με την τεχνολογία και τις μεγάλες απαιτήσεις με βάση αυτή, όμως από την άλλη τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους διαφέρουν. Μέσα σε αυτό το ηλικιακό group υπάρχουν οικογένειες, μόνοι ταξιδιώτες, ζευγάρια και παρέες με διαφορετικές ανάγκες ο καθένας.

Το θέμα, πάντως, είναι ποιο hotel design είναι το πιο αποδοτικό και ικανοποιητικό για αυτή την τόσο απαιτητική γενιά. Τι έπιπλα ξενοδοχείου θα πρέπει να επιλέξετε, για να τους προσελκύσετε ως επισκέπτες και πώς μπορείτε να αποκτήσετε μια επίπλωση που θα απευθύνεται στα αισθητικά γούστα αυτής της γενιάς;

Οικολογική συνείδηση

Οι millennials είναι η πρώτη γενιά που έχει τόσο αυξημένη την οικολογική συνείδηση και θέλει αυτό να αποτυπώνεται παντού. Γι’ αυτό, τα οικολογικά έπιπλα ξενοδοχείου, κατασκευασμένα από ξυλείες βιώσιμων καλλιεργειών και με φυσικά χρώματα, θα δημιουργήσουν ακριβώς αυτή την αίσθηση που ψάχνει ο σημερινός τριαντάρης. Στα πλαίσια αυτά, φυσικά, εκτός από τα έπιπλα μπορείτε να αξιοποιήσετε και άλλες οικολογικές πρακτικές, όπως την επαναχρησιμοποίηση των πετσετών και τη χρήση οικολογικών προϊόντων προσωπικής υγιεινής.

καθρεπτης διακοσμησης ξενοδοχειου

Συνδυασμός χαλάρωσης και δουλειάς

Στα αγγλικά, ο συνδυασμός αυτός ονομάζεται bleisure από τις λέξεις leisure και business. Όντως, ο σημερινός millennial σπάνια κάνει ή το ένα ή το άλλο. Όταν ταξιδεύει για δουλειά, προσπαθεί πάντα να χωρέσει και λίγη ξεκούραση ή τουρισμό, ενώ ακόμα και όταν κάνει διακοπές, δεν αποχωρίζεται το laptop ή το tablet του. Οπότε, καλό είναι να επενδύσετε σε ξενοδοχειακά έπιπλα, τα οποία προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα. Το γραφείο κρίνεται απαραίτητο στο δωμάτιο, ενώ η δυνατότητα για δουλειά σε ένα όμορφο περιβάλλον, όπως στο μπαλκόνι με θέα, είναι μια παροχή που θα εκτιμήσει κάθε σύγχρονος νέος.

Πολυλειτουργικοί χώροι

Οι millennials δύσκολα βλέπουν το οποιοδήποτε όριο παντού. Έχουν μάθει ότι το οτιδήποτε μπορεί να μετατραπεί σε οτιδήποτε, οπότε δεν υπάρχει λόγος να αυτοπεριοριζόμαστε. Έτσι, οι παραδοσιακές διακρίσεις ανάμεσα σε lobby, bar, εστιατόριο κλπ, δεν χρειάζεται να υφίστανται. Το lobby μπορεί να λειτουργεί ταυτόχρονα και ως χώρος ξεκούρασης ή ιδιωτικότητας αλλά και εργασίας, ενώ το εστιατόριο μπορεί να μετατρέπεται σε bar το βράδυ. Γι’ αυτό το λόγο, προτιμήστε τους ανοιχτούς και ενιαίος χώρους με έπιπλα διαφόρων χρήσεων που θα δημιουργήσουν μια χαλαρή αίσθηση στο design.

Ιδιαιτερότητα στο στυλ

Τα έπιπλα ξενοδοχείων παλαιότερων εποχών χαρακτηρίζονταν από ομοιομορφία, κάτι που ήταν το ζητούμενο σε παλαιότερες γενιές. Οι millennials, όμως, αναζητούν τη δημιουργικότητα και τον ξεχωριστό χαρακτήρα σε κάθε τι, οπότε η πρόκληση είναι να δημιουργηθεί ένα τέτοιο στυλ. Τολμήστε με φουτουριστικά έπιπλα και δώστε έναν αέρα τέχνης σε πίνακες και φωτογραφίες στα δωμάτια και τους χώρους υποδοχής. Μια έξυπνη ιδέα είναι, επίσης, να έχετε διαφορετικά έπιπλα σε κάθε δωμάτιο, το οποίο έτσι θα αποπνέει τη δική του ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα.