Ενώ τα χαλιά μπορούν να πλένονται από εμάς σε τακτική βάση, η αλήθεια είναι ότι απαιτείται ο ετήσιος καθαρισμός τους από επαγγελματίες. Αυτό μπορεί να σας φαίνεται υπερβολικό, ειδικά αν έχετε φροντίσει να κρατάτε καθαρά τα χαλιά σας όλο το χρόνο με το συχνό σκούπισμα και την αφαίρεση των παπουτσιών έξω από το σπίτι. Οπότε, είναι λογικό να αναρωτιέστε. Αξίζει πραγματικά το χρόνο και τα χρήματα να απευθυνθείτε σε κάποιο από τα ταπητοκαθαριστήρια για τον επαγγελματικό καθαρισμό των χαλιών σας;

Ας δούμε παρακάτω τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτής της διαδικασίας.

Επαγγελματικός καθαρισμός χαλιών: Τα πλεονεκτήματα

Όλες οι έρευνες δείχνουν ότι υπάρχουν μερικοί επιτακτικοί λόγοι, για να απευθυνθείτε σε ταπητοκαθαριστήριο για τον επαγγελματικό καθαρισμό των χαλιών σας:

  • Διατήρηση του χαλιού σαν καινούριο: Αν δεν θέλετε να δείτε το αγαπημένο σας χαλί να ξεφτίζει, να ξεθωριάζει και να αποκτά σημάδια, τότε ο βαθύς καθαρισμός σε ένα ταπητοκαθαριστήριο είναι κάτι παραπάνω από επιτακτικός κάθε 6-12 μήνες.
  • Οφέλη για την υγεία: Το χαλί σας λειτουργεί σαν φίλτρο και παγιδεύει όλα τα είδη βακτηρίων, αλλεργιογόνων, σκόνης, γύρης και άλλων δυσάρεστων στοιχείων που βρίσκονται στον αέρα. Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρείτε τον αέρα καθαρό και ασφαλή είναι να καθαρίζετε τακτικά το χαλί σας. Για να αφαιρεθεί όλη αυτή η ποσότητα βλαβερών παραγόντων, δυστυχώς δεν φτάνει το σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα. Απαιτείται βαθύς καθαρισμός με επαγγελματικά μηχανήματα.

biotapitokatharistiria.gr - Καθαρισμός Χαλιών

  • Οικονομία: Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά ο καθαρισμός χαλιών σε ταπητοκαθαριστήριο είναι ένας καλός τρόπος να εξοικονομήσετε χρήματα. Και αυτό επειδή το χαλί θα παραμείνει για χρόνια σαν καινούριο και δεν θα χρειαστεί να το αντικαταστήσετε. Επιπλέον, η επένδυση σε ατμοκαθαριστές και σαμπουάν χαλιών κοστίζει περισσότερο από ένα ταπητοκαθαριστήριο μία φορά το χρόνο.

Επαγγελματικός καθαρισμός χαλιών: Τα μειονεκτήματα

Δεν υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αποφύγετε τον καθαρισμό του χαλιού σας σε ταπητοκαθαριστήριο. Όμως θα πρέπει να προσέξετε ποιους θα εμπιστευθείτε. Με τις παρακάτω συμβουλές, πρακτικά θα εξαλείψετε τα όποια μειονεκτήματα.

  • Προσέξτε για έξτρα χρεώσεις: Μερικά ταπητοκαθαριστήρια χρεώνουν κρυφά κόστη, όπως π.χ. για τη μεταφορά των χαλιών. Ρωτήστε εξαρχής τι περιλαμβάνει το πακέτο της τιμής, για να μη βρεθείτε προ απροόπτου.
  • Πρώτα πρέπει να γίνεται επισκευή: Αν το χαλί είναι παλιό και έχει σκισίματα, ρωγμές και τρύπες, τότε είναι απαραίτητο να γίνει πρώτα η επιδιόρθωσή του. Βεβαιωθείτε ότι οι ειδικοί που θα εμπιστευθείτε έχουν τις γνώσεις, για να το κάνουν αυτό.

Επιδιόρθωση Χαλιών

  • Ενοικίαση εξοπλισμού: Ίσως το μεγαλύτερο εμπόδιο, για να απευθυνθείτε σε κάποιο ταπητοκαθαριστήριο, είναι η ιδέα ότι μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Πολλά καταστήματα νοικιάζουν μηχανήματα καθαρισμού χαλιών, όμως εδώ πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η ανεπαρκής ισχύς αναρρόφησης και η κακή εφαρμογή μπορεί να αφήσουν τα χαλιά υγρά. Αν συμβεί αυτό τοτε θα κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Οι εύκολες λύσεις DIY σχεδόν ποτέ δεν ανταποκρίνονται σε αυτό που μπορεί να προσφέρει ένας επαγγελματίας.

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες τα Biotapitokatharistriria.gr